Loading...

DESPRE NOI - Clubul de Turism și Alpinism Ciucaș Ploiești

Clubul nostru s-a înfiinţat în 1985 şi are ca scop promovarea turismului, alpinismului  şi a altor sporturi legate de munte, în rândul tinerilor şi nu numai. Scopurile conexe sunt promovarea masivului Ciucaş şi iniţierea de proiecte de dezvoltare durabilă a comunităţii din zonă.

Festivalul Ciucaş

Acest proiect s-a desfășurat în perioada 2003-2004. A fost o seară a muntelui la Ploieşti.
A avut loc în luna decembrie la Teatrul Toma Caragiu din Ploieşti şi a adunat peste 300 de participanţi.

Inițiativa mont-ed

Program de educaţie montană ce constă în informarea elevilor şcoli din Ploieşti, în vederea practicării unui turism montan în condiţii de siguranţă. Membrii clubului participă la orele de dirigenţie şi în urma cursului elevii primesc materiale tipărite.

Salvamont Ciucaș

Creat în 2003 în lipsa unui serviciu Salvamont în masivul Ciucaş. Serviciul Voluntar de Salvare Montană a contribuit la creearea Serviciului Public Judeţean Salvamont PH, o parte din membri activând şi azi în cadrul Serviciului Judeţean Salvamont PH

Evenimentul de alergare Ciucaș X3

Membrii CTA Ciucaş vin în sprijinul comunităţii de alergători amatori din România, prin organizarea evenimentului Ciucaș X3. De 7 ani suntem alături de pasionaţii de mişcare în aer liber şi de iubitorii de munte.

Caiete de lucru preșcolari

În colaborare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, am tipărit 1000 de caiete de lucru pentru situaţii de urgenţă şi prim-ajutor. Credem în educarea simţului civic de la vârste fragede.

Ecologizare în masivul Ciucaș

Anual desfăşurăm în Masivul Ciucaş acţiuni de remarcare şi igienizare, în colaborare cu SPJ Salvamont Prahova şi cu sprijinul Primăriei Măneciu, Ocolul Silvic Măneciu şi Cabana Silva.

SPONSORI ȘI PARTENERI

download
salvamont
huennebeck_logo_klein
Logo-Zumont
LaRosa
gravity
redford
140 batai pe minut
logo_h12_a
Logo Maramontsport nou